Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Τα πανηγύρια της σκοπιανής προπαγάνδας

Το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Πλατάνη Έδεσσας, στις 25 Ιουλίου, εξελίχθηκε σε φιέστα αλυτρωτισμού, παρουσία του δημάρχου Έδεσσας κ. Γιάννη Σόντρα και μελών του Δ.Σ, που όχι μόνο δεν αντέδρασαν αλλά έσυραν και το χορό, έχοντας στο μυαλό τους προφανώς τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου και τις «πολύτιμες» ψήφους, όσων θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους των κομιτατζήδων.

«Που είστε Μακεδονόπουλα» ήταν ένα από τα προκλητικά τραγούδια που ακούστηκαν. «Πού είστε Μακεδονόπουλα, Πού είστε, πώς πήγατε; Θλιβερά κλαίει η αιγαιάτισσα μάνα, Για σας κλαίει η Μακεδονία. Από Ευρώπη, Καναδά, Αμερική, Αυστραλία, η φωνή σας πολυσύνθετη (;) ξεσηκώνει τους Μακεδόνες. Και εμείς δικαίωμα έχουμε, ελεύθερα να ζήσουμε, στην δική μας πατρική γη, στην αγαπημένη Μακεδονία. Πού είστε Μακεδονόπουλα, Πού είστε, πώς πήγατε; Θλιβερά κλαίει η αιγαιάτισσα μάνα, Για σας κλαίει η Μακεδονία» ανέφερε χαρακτηριστικά το ρεφρέν.

Το προπαγανδιστικό ρεπερτόριο συνεχίστηκε και με αναφορά στον Βούλγαρο εθνικό ήρωα Γκότσε Ντέλτσεφ, τον οποίον διεκδικούν ως δικό τους και οι Σκοπιανοί, για το θάνατό του το 1903 από τους Τούρκους.

Οι εκδηλώσεις στην Πλατάνη, χρηματοδοτήθηκαν από τον δήμο Έδεσσας με τον δήμαρχο κ.Σόντρα, που πρόσφατα έλαβε εκ νέου το «χρίσμα» του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του Νοεμβρίου, να μην ενοχλείται ιδιαίτερα για το γεγονός πως παραδοσιακά πανηγύρια της περιοχής του μετατρέπονται σε φιέστες προπαγάνδας και αλυτρωτισμού.

Το θέμα με τα πανηγύρια της προπαγάνδας, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Πριβατιτσάνης, για να λάβει την απάντηση του κ. Σόντρα πως οποιαδήποτε απόπειρα προπαγάνδας στα πανηγύρια τον αφήνει … παγερά αδιάφορο.

«Είναι προφανής η προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας από συγκεκριμένους προπαγανδιστικούς κύκλους εις βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας. Τα τοπικά πανηγύρια στην περιοχή της Έδεσσας είναι εκδηλώσεις με παραδοσιακούς Μακεδονικούς χορούς, με ρυθμό και χορογραφία Ελληνική, που χορεύονται από Μακεδόνες Έλληνες. Εμείς οι ντόπιοι αισθανόμαστε αγανάκτηση όταν μας πλασάρουν ξενόφερτους χορούς ως δικούς μας. Είμαστε αντίθετοι στο να επιχειρείται η ύπουλη εισαγωγή τραγουδιών με καθαρά προπαγανδιστικό πολιτικό περιεχόμενο» επεσήμανε ο κ. Πριβιτιτσάνης.

Σκοπιανά ΜΜΕ καλύπτουν συνήθως συγκεκριμένες εκδηλώσεις, και τις προβάλλουν σημειώνοντας με νόημα πως τα πανηγύρια αποτελούν την καλύτερη απόδειξη πως υπάρχουν «Μακεντόνετς» στην Ελλάδα..

http://elnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=880&catid=34&Itemid=53

Νέο επεισόδιο με "άρωμα" προβοκάτσιας - Βανδαλισμοί στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Κομοτηνής


Νέο επεισόδιο με έντονο το "άρωμα" της προβοκάτσιας σημειώθηκε τη νύχτα στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Κομοτηνής. Άγνωστοι εισήλθαν στον ιερό χώρο και προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς επί των τάφων και αποχώρησαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Είναι το δεύτερο επεισόδιο μέσα σε τρεις ημέρες μετά την ρίψη βόμβας μολότοφ στην περίφραξη του τουρκικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη και οπωσδήποτε δημιουργεί προβληματισμό τόσο η επιλογή του στόχου, όσο και το timing της ενέργειας, λίγο πριν το δημοψήφισμα στην Τουρκία στις 12 Σεπτεμβρίου. Οι ενέργειες θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το οργανωμένο σχέδιο "Βαριοπούλα" και πλέον στις έρευνες έχει μπει και η ΕΥΠ. Πάντως είτε προβοκάτσια από το γνωστό "ανατολικό" κέντρο ή ξένους πράκτορες, γενικώς, είτε ενέργεια ανόητων εγχώριων "θερμοκέφαλων", έρχεται σε μία πολύ κακή στιγμή όπου η Ελλάδα εμφανίζεται απολογούμενη την στιγμή που η Τουρκία έχει "ανέβει σκαλί" σε ότι αφορά τις επίθετικές κινήσεις της το τελευταίο εξάμηνο στο Αιγαίο. Υπενθυμίζεται ότι το πογκρόμ του 1955 στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε με την βόμβα-προβοκάτσια στο προξενείο της Θεσσαλονίκης. Εκτός αυτού έχουμε και την παρουσόα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου που θα χοροστατήσει για πρώτη φορά μετά το 1923 στους εορτασμούς για την Θεομήτορα στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, όπου ήδη έχουμε προσπάθειες των τουρκικών ακραίων κύκλων να δημιουργήσουν επεισόδια. Μερίδα του τουρκικού Τύπου, χθες, επιβεβαίωνε φήμες ότι ακροδεξιές ομάδες της περιοχής θα επιδιώξουν να αμαυρώσουν την τελετή. Από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρξε μια δήλωση, όπου και πάλι, άναυ λόγου και άνευ στοιχείων "φωτογραφίζονται" μόνο ακραία στοιχεία ως αυτουργοί μιας πράξης που δείχνει να έχει ισχυρή το στοιχείο της προβοκάτισας. Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τόνισε: «Στις κοινωνίες υπάρχουν περιθωριακές ομάδες που επενδύουν στο μίσος και τη ρήξη. Που φοβούνται την διαφορετικότητα και έχουν σαν οδηγό τους τις θεωρίες συνωμοσίας. Οι πράξεις τους είναι απόλυτα καταδικαστέες και αντίθετες προς τα εθνικά μας συμφέροντα. Είναι τα απομεινάρια του παρελθόντος που η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της για πάντα. Όσοι καταστρέφουν τάφους και βεβηλώνουν τη μνήμη νεκρών που ανήκαν σε άλλο δόγμα, είναι έξω από την κοινωνία μας, την οποία βρίσκουν απέναντί τους πιο ενωμένη».


http://www.defencenet.gr/

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Άνθρακες για την κυβέρνηση η ψήφος των μεταναστών στις δημοτικές!

  • Μόλις 2.000 στον Δήμο της Αθήνας ζήτησαν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους
  • Στον Πειραιά τις 350 έφτασαν οι αιτήσεις
ΣΕ μεγάλο «φιάσκο» αναδεικνύεται η απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και μαζί καταρρέει σαν... χάρτινος πύργος το όραμα του Γ. Παπανδρέου για ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία. Παράλληλα εξανεμίζονται και οι προσδοκίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς πίστευαν ότι οι αλλοδαποί θα έσπευδαν κατά χιλιάδες στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν τους υποψηφίους του... ευεργέτη τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία η ανταπόκριση είναι μηδαμινή κι ενώ στην κυβέρνηση εκτιμούσαν ότι περί τους 250.000 θα κατέθεταν αιτήσεις προκειμένου να εγγραφούν στους σχετικούς καταλόγους, ο τελικός αριθμός δεν θα υπερβεί τις 30.000! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι ανεξαιρέτως θα πάνε να ψηφίσουν.

Πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους μόλις 2.000 αλλοδαποί και αναμένεται στις επόμενες 15 μέρες, που τελειώνει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών, να φτάσουν τους 2.200.

Σε μικρότερους δήμους οι αιτήσεις αντιπροσωπεύονται με διψήφιους αριθμούς και σε μεγαλύτερους, όπως το Αιγάλεω, με τριψήφιους!

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προέβλεπε πως οι αλλοδαποί, οι οποίοι θα είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν, θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα υπέρ του ΠΑΣΟΚ μια και η εκλογική του δύναμη έχει συρρικνωθεί απελπιστικά μετά τα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων μηνών.

Πίστευαν λοιπόν οι κυβερνητικοί παράγοντες πως οι αλλοδαποί θα έτρεχαν... σωρηδόν να ψηφίσουν μια και θα είχαν μεγαλύτερη κατοχύρωση έναντι των άλλων και θα ήταν πιο εύκολο να νομιμοποιηθούν. Ως ανταπόδοση δε, ή από υποχρέωση, θα ψήφιζαν τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Όμως φαίνεται ότι λογάριαζαν... χωρίς τον ξενοδόχο. Οι μετανάστες έδειξαν απροθυμία που κανείς δεν είχε προβλέψει σ' αυτή την έκταση.

Το γεγονός ερμηνεύεται ως άρνηση ή αδυναμία των αλλοδαπών να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό ή να αισθανθούν μέλη του συστήματος.

Επίσης εκτιμάται ότι οι αλλοδαποί δεν έκαναν αιτήσεις διότι φοβούνται πως, ενώ μέχρι τώρα ήταν ανεξέλεγκτοι, με τη δημογραφική αποτύπωση θα είχαν πλέον υποχρεώσεις, έλεγχο του εισοδήματός τους, φόρους κ.λπ.

Ενδεικτικό της απροθυμίας των αλλοδαπών να «ενστερνιστούν» την... ευκαιρία που πίστευε η κυβέρνηση ότι τους πρόσφερε, είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των αιτήσεων που έκαναν οι αλλοδαποί για να ψηφίσουν, σε άλλους δήμους, αναλογικά είναι μικρότερος και από αυτόν της Αθήνας.

Έτσι στον Πειραιά έχουμε 350 αιτήσεις (σ.σ.: και είναι άγνωστο αν όλες γίνονται δεκτές) και στο Αιγάλεω έχουμε μόλις 160!

Οι αιτήσεις ανά εθνικότητα

Όσον αφορά τις αιτήσεις που έγιναν στην Αθήνα (1.559 μέχρι τέλος Ιουλίου και 2.000 μέχρι σήμερα) οι αλλοδαποί που τις υπέβαλαν προέρχονται: από το Μπαγκλαντές 540, από το Πακιστάν 259, από την Αλβανία 453, από την Αίγυπτο 47, από την Ινδία 71, από τη Ρωσία 2, από τη Νιγηρία 19, από τη Λιβύη 1, από τη Γεωργία 1, από τη Σιέρα Λεόνε 15, από το Μαρόκο 8, από το Ιράν 1, από το Ιράκ 1, από τις Φιλιππίνες 40, από τη Συρία 25, από την Ουκρανία 8, από την Ουγκάντα 2, από τη Μολδαβία 5, από τη Σρι Λάνκα 22, από την Γκάνα 10, από την Αιθιοπία 14, από την Ιορδανία 1, από την Γκάμπια 1, από την Αλγερία 5, από το Σουδάν 3, από τη Σενεγάλη 1, από τη Λιβύη 1 και από την Ιορδανία 2.
ΠΗΓΗ ΤΟ ΠΑΡΟΝ