Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Τα αποτελέσματα των εκλογών έκαναν τους αναρχικούς του Indymedia να χάσουν τον ύπνο τους

"Ας το παραδεχθούμε: τελείωσε ο Δεκέμβρης και το πολιτικό σκηνικό μετατοπίστηκε στα δεξία σε βαθμό επικίνδυνο. Ας το παραδεχθούμε, και ας σταματήσουμε τις φαντασιώσεις και την επαναστατική νοσταλγία και αντί να αναλύουμε το Δεκέμβρη ας αναλύσουμε το σήμερα, στην πεζή μικρότητα του, στις ευροεκλογές έστω, και ας στρέψουμε το 'ξυπνήστε' που φωνάζουμε στην κοινωνία, σ' εμάς τους ίδιους. Ας ξυπνήσουμε γιατί οι φασίστες κερδίζουν έδαφος, φτάνουν σε σημείο να έχουν περισσότερη τακτική από 'εμάς', πάντα ήταν εξάλλου λιγότερο δογματικοί σε θέματα τακτικής. Ας προσέξουμε, και ας μην πανηγυρίζουμε την δεξιόστροφη και απαθή αποχή, δεν είναι σύνθημα η αποχή στους απαθείς και καταναλωτικούς καιρούς μας. Και ας θυμηθούμε και τον Μπρεχτ, γιατί πέφτουν διάφοροι και όχι μόνο δεν φωνάζουμε μα μερικοί από εμάς αλλά το χαίρονται κιόλας. Και κάποιοι ξεκίνησαν ήδη και να μιλούνε και σαν τον Καρατζαφύρερ, γι' 'αριστερούληδες'. Πόσο γρήγορα κινούνται τα πράγματα...
Υπερβάσεις και δημιουργία ρε!"

"Δε μπορω να καταλαβω ρε συντροφοι. Σεβαστη η κινηματικη λογική της αποχής, αν και διαφωνω... αλλα να βγαζεις πολιτικα συμπεράσματα απο τις εκλογες ενω τις απαξιωνεις τοσο? ενω θεωρεις οτι ειναι ενα ψέμα στο σύνολο τους, οτι δε δειχνουν τιποτα, οτι δεν εκφραζουν τους πολιτικους συσχετισμούς?? πως γινεται?
Και το χειροτερο απο ολα να λες οτι η τεραστια αποχη ηταν νικη του κινηματος... Μηπως το ΚΚΕ μ-λ αν κατεβαινε θα επαιρνε 40% ??? ή τωρα συμπεράναμε ξαφνικα οτι οι εκλογές τελικά δείχνουν αυτο που θελει ο λαος? και τωρα ηθελε εξεγερση και οχι εκλογες? αρα τελικα μηπως ειμαστε με τις εκλογες?

πιστευω οτι οι εκλογες εβγαλαν συμπερασμα συντηρητικοποιησης...
1)παρ'ολη την πτωση του δικομματισμου, η αποχη ηταν σε συντηρητική κατευθυνση ή λογω αδιαφορίας και πολυ λιγότερο πολιτικη αποχη!
2)το ΛΑΟΣ και η Χρυσά Αυγά εχουν πλεον ακροατήριο
3)οι κινηματικές δυναμεις μειναν στασιμες"

"Ο Δεκέμβρης έπρεπε να πάει κάλπες και να μαυρίσει όσους αποκήρυξαν την εξέγερση.
Οι περισσότεροι όμως προτιμήσατε στο βωμό της "ιδεολογικής σας καθαρότητας" να χαρίσετε μια επιπλέον θέση στην ακροδεξιά για την ευρωβουλή.. Αλήθεια δε σας προβληματίζει;

Εκτός πια κι αν θεωρείτε πως δε θα υπήρξε η παραμικρή διαφορά αν αντί για ακροδεξιό στέλναμε στη ευρωβουλή έναν άνθρωπο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ, έστω του ΣΥΡΙΖΑ! Έστω των οικολόγων!

Το ότι τα πρώτα τέσσερα κόμματα που έχουν εκλεγεί είναι συντηρητικά μέχρι το κόκαλο, δε σας προβληματίζει;

Μερικές σκέψεις δηλαδή.."


www.thermopilai.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου