Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

Σταματήστε τη Ντόρα θα μας δέσει χεροπόδαρα.Kανένας πατριώτης υπουργός δεν υπάρχει να τη σταματήσει;


Η απόφαση της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη να επιτρέψει στον Σκοπιανό ομόλογό της κ. Α. Μιλόσοσκι να έρθει στην Κέρκυρα (για τη σύνοδο του ΟΑΣΕ) με το κυβερνητικό αεροσκάφος (στο οποίο αναγράφεται το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας») επιφέρει πολιτικές και διπλωματικές παρενέργειες.

Μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ θριαμβολογούν υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για κατ' εξαίρεση παραχώρηση της ελληνικής πλευράς αλλά για συμμόρφωση στους διεθνείς κανόνες, ενώ μεταδόθηκαν πληροφορίες κατά τις οποίες ο κ. Α. Μιλόσοσκι θα επιλέξει τελικά αεροπλάνο των «μακεδονικών αερογραμμών», το οποίο είναι τεράστιο σε μέγεθος και εκ των πραγμάτων θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο αεροδρόμιο.

Ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Εξωτερικών ζητώντας αναθεώρηση της απόφασής της για τον «προκλητικό τρόπο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ» με αφορμή την άτυπη σύνοδο των κρατών-μελών του ΟΑΣΕ το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και οι ελληνικές διπλωματικές αρχές, στις 13 Ιουνίου 2008, επί της ουσίας δεν δέχθηκαν την πραγματοποίηση επίσκεψης του πρώην προέδρου της FYROM στην Ελλάδα κ. Mπράνκο Τσερβένκοφσκι, εξαιτίας της πρόθεσής του να χρησιμοποιήσει κρατικό αεροσκάφος της χώρας του, που έφερε το "συνταγματικό" της όνομα». Καταγγέλλει μάλιστα ως «απολύτως επιζήμιο για τη χώρα να σπαταλιούνται τα διπλωματικά της όπλα και να δημιουργούνται αρνητικά προηγούμενα προκειμένου να υπηρετηθούν το προσωπικό γόητρο και οι δημόσιες σχέσεις του κ. πρωθυπουργού και της κυρίας υπουργού Εξωτερικών». Διπλωματικές πηγές εκφράζουν την ανησυχία τους για την αξιοποίηση από την ηγεσία της ΠΓΔΜ της αποδοχής του αιτήματος του κ. Α. Μιλόσοσκι να έρθει με «μακεδονικό» αεροσκάφος.

Στο μεταξύ, επίσκεψη στην ΠΓΔΜ πραγματοποιεί ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μπασμπούγ. Το Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας της ΠΓΔΜ παρουσίασε επίσημα την αναθεωρημένη έκδοση της «Ιστορίας του μακεδονικού λαού», σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας είναι απόγονοι των αρχαίων «Μακεντόνσκι».

ΣΠΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου