Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

Οι Σκοπιανοί ψάχνουν στην Αίγυπτο για αρχαία γλώσσα

από echedoros-a.blogspot.com
Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος Εκτός από τους εκπροσώπους της Ομογένειας και απλοί Έλληνες ανά τον κόσμο εκφράζουν την ανησυχία τους για το ‘βραχνά’ του σύγχρονου ‘Μακεδονικού’. Η εμμονή των ειδικών πλαστογράφων της γείτονος για την εξεύρεση μιας αρχαίας γλώσσας, ώστε να εδραιωθεί η ...ιστορικότητά τους φθάνει στην γελοιότητα. Θα αντιτείνει κάποιος πως και η χριστιανική θρησκεία για να αποκτήσει ιστορικό ή μυθολογικό αν θέλετε βάθος, -με απόφαση οικουμενικής συνόδου -έβαλε ως παρελθόν της την εβραϊκή μυθολογία. Έτσι, και ένα ανύπαρκτο έθνος προσπαθεί να ενσωματώσει μια αρχαία γραφή στην ιστορία του. Ποια είναι αυτή; Η αρχαία δημώδης αιγυπτιακή

Η λίθινη ροζέτα. Στο πάνω μέρος είναι γραμμένη με ιερογλυφικά στο μέσον στη 'δημοτική αιγυπτιακή' και κάτω στα ελληνικά. Μέσω των ελληνικών έγινε κατορθωτό να αναγνωστούν και η δημοτική των Αιγυπτίων αλλά και η ιερή γλώσσα του αιγυπτιακού ιερατείου.


Μου στέλνει ο κύριος Π.Β. από τη Μελβούρνη τα εξής: "Αγαπητέ κε Εχέδωρε, καλημέρα από την Μελβούρνη της Αυστραλίας. Είμαι Έλληνας του εξ
ωτερικού εδώ και 43 χρόνια. Έφυγα 22 χρονών και ονομάζομαι Π.Β. (το email: peter.aek@hotmail.com ) εδώ και μερικά χρόνια άρχισα να περνώ τον καιρό μου στο διαδίκτυο και ένα από τα πιο δημοφιλή μου site είναι το δικό σας και μερικά άλλα πατριωτικά sites.Στο δικό σας έχετε πάρα πολλά ενδιαφέροντα και τώρα τελευταία είδα και την ιστορία με το Parian Marble αυτό το είχα βρει εδώ και 2,5 χρόνια. Το είχα στείλει σε κάποιους αλλά κανένας δεν το ανάρτησε. Για μένα είναι κάτι πρωτόγνωρο, τόσοι εγγράμματοι Έλληνες να μην προωθούν τα εθνικά μας θέματα στο Internet, ό, τι αναζητήσεις θα το βρεις και όλα είναι για εμάς ύμνος και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε με τον καλλίτερο τρόπο γιατί δυστυχώς οι ξένοι τα γνωρίζουν αλλά δεν τους αφήνει ο εγωισμός τους να πουν την αλήθεια, γιατί λένε μια τόση μικρή χώρα όπως η Ελλάδα γιατί να έχει μια τόση μεγάλη ιστορία και πολιτισμό Αυτή είναι η γραφή της 'δημοτικής αρχαίας αιγυπτιακής' που προσπαθούν οι πλαστογράφοι Σκοπιανοί να ...οικειοποιηθούν. (βρίσκεται στο μέσο της παραπάνω λίθινης επιγραφής) Ο άξιος αυτός άνθρωπος εκτός από τα κολακευτικά του λόγια, μας δηλώνει με την παρέμβασή του και κάτι άλλο: πως το διαδίκτυο δεν είναι μόνο για τους ...πιτσιρικάδες. Είναι πηγή γνώσης...
Μου απέστειλε και την εικόνα του λίθου της Ροζέτας που εκτίθεται, εδώ και δύο αιώνες, στο Βρετανικό Μουσείο (από το 1802!) Μας, λέει, πως οι σκοπιανοί προσπαθούν να οικειοποιηθούν τη δημοτική γλώσσα των αιγυπτίων
και να δείξουν οι ανιστόρητοι πως είναι η «αρχαία μακεδονική» των ελληνιστικών χρόνων!!Το κάτω μέρος της επιγραφής που λέει σε ποια γραφή να αναγραφεί. Δεν φαίνεται καθαρά αλλά λέει τα παρακάτω:

«Κε Εχέδωρε, σας έστειλα (τις φωτο) για να δείτε καλλίτερα. Προσέξτε το τρίτο και τελευταίο κείμενο, θα δείτε ότι γράφει ( ‘ να γραφεί στα Ιερά τα αιγυπτιακά και τα ελληνικά’) ενώ οι πλαστογράφοι σκοπιανοί πάνε να κάνουν μέσω Tentov & Σία, τα αιγυπτιακά σε Αρχαία Μακεδονική Γλώσσα.»

Το ότι έχουν ξεσκονίσει ή ξεσκίσει όλη την ελληνική ιστορία για να βρούν κάποιο έρεισμα στα άρρωστα μυαλά τους είναι γεγονός. Αλλά να προσπαθούν να παραποιήσουν και την αιγυπτιακή αρχαία ιστορία, δεν το είχα υπόψη μου.
Πάντως για αυτήν την ‘Δημοτική’ των αρχαίων Αιγυπτίων, δυστυχώς για τους ανόητους πλαστογράφους, τρεις αιώνες πριν από την χάραξη της επιγραφής, έγραψε ο Ηρόδοτος:

«Αἰγύπτιοι ... διφασίοισι δὲ γράμμασι χρέωνται, καὶ τὰ μὲν αὐτῶν ἱρὰ τὰ δὲ δημοτικὰ καλέεται.» (Ηρόδοτος βιβλίο β΄, 36,4)

που θα πει:

«Οι Αιγύπτιοι ... έχουν δύο τρόπους γραφής την ιερή και τη δημοτική».

Να δούμε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας και τι θα ακούσουν τα αυτιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου