Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Ο Ελληνισμός - ένας σιωηπλός γίγαντας

Ο σιωπηλός γίγαντας

του Γιάννη Κουριαννίδη

Δεν νομίζω ότι θα υπήρξε Έλληνας που να μην προσεβλήθη από τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του στην Τουρκία. Δικαιολογημένες, λοιπόν, και οι αντιδράσεις όσων ένοιωσαν την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν με την δημόσια κατάθεση της γνώμης τους. Αυτοί που δεν είναι δικαιολογημένοι με τίποτε, είναι όσοι είχαν αναλάβει εργολαβικά να μας πείσουν κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, ότι η εκλογή Ομπάμα θα κόμιζε μύρια όσα οφέλη για την πατρίδα μας.

Η εθελοτύφλωση αυτή, προϊόν μακροχρόνιας βλακείας ορισμένων «ειδημόνων» (αν όχι και σκόπιμη ωραιοποίηση της κατάστασης), παραβλέπει μία σκληρή πραγματικότητα: η Ελλάδα (αλλά και η Κύπρος μετά την εκλογή Χριστόφια) έχει εδώ και χρόνια αποποιηθεί των αυτονόητων δικαιωμάτων της στο Αιγαίο, στην Κύπρο, αλλά και στην Θράκη. Δέχεται σχεδόν αδιαμαρτύρητα και σίγουρα χωρίς ουσιαστική αντίδραση, την τουρκική ωμή προκλητικότητα, έχει πετάξει στα σκουπίδια το «Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα», χάνει (ακόμη και με ψήφους Ελλήνων!) τις προσφυγές των εχθρών μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και υποστηρίζει αναφανδόν την είσοδο της Τουρκίας στην ... Ευρώπη!

Την ανεπάρκεια αυτή της ελλαδικής πολιτείας καλούνται πλέον να την αναπληρώσουν οι ελληνικές συλλογικότητες, τόσο στο εσωτερικό όσο και, κυρίως, στο εξωτερικό. Γι’ αυτό και δεν είναι δυνατόν να μην επαινέσουμε την πρωτοβουλία της Πανθρακικής Ένωσης Αμερικής «Ορφεύς», του Φιλανθρωπικού Ελληνοαμερικανικού Οργανισμού και της Ελληνικής Ένωσης Αμερικής (HLA), που απαρτίζονται κυρίως από νέους Ελληνοαμερικανούς, που οργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο «Σταματήστε τον κύκλο της άρνησης», για να τιμήσουν την 6η Απριλίου, ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολικής Θράκης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από το κτήριο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη και, όπως γνωστοποίησε στην στήλη μας ο λέκτορας του Δ.Π.Θ. Θεοφάνης Μαλκίδης, που παρέστη στην εκδήλωση, στην πρώτη αυτή συμβολική συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετοί νέοι και νέες, που έδωσαν το παρών έστω και κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

Ο κ. Μαλκίδης τόνισε μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω, τα οποία προσυπογράφουμε απολύτως, με την ελπίδα ότι σύντομα αυτός ο σιωπηλός γίγαντας Ελληνισμός θα συμπαρασύρει με την δράση του τον μακαρίως κοιμώμενο πολιτικό κόσμο της χώρας μας: «Η εκδήλωση με την παρουσία ατόμων που έδιναν μήνυμα δύναμης, μαχητικότητας, ορμής και πάθους για την Πατρίδα και τα εθνικά απαράγραπτα δίκαια της, άνοιξε έναν δρόμο. Παιδιά Ελλήνων μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς έδωσαν ένα μοναδικό μάθημα ευπρέπειας, αγώνα και δράσης με λόγο υπεύθυνο οργανώνοντας μια συμβολική ενέργεια που δεν πέρασε απαρατήρητη από αυτούς που πρέπει. Παιδιά και γόνοι μια τίμιας κουρασμένης πια γενιάς Ελλήνων οικονομικών μεταναστών, που κυνήγησαν το όνειρο μακριά από την ρημαγμένη από τον πόλεμο και τον εμφύλιο Ελλάδα, χτίζοντας μια άλλη Ελλάδα στην καρδιά της Αμερικής, έδωσαν ένα μάθημα εθνικής συμπεριφοράς. Μιας γενιάς που έχτισε με τον ιδρώτα της σχολεία, εκκλησίες, ιδρύματα, συλλόγους, μεγάλες και μικρές οργανώσεις, δημιουργώντας την ανεξάντλητη ελληνική δύναμη της Αμερικής. Αυτά τα παιδιά σε μία ημέρα μια γεμάτη εθνικά διδάγματα και μεγάλα νοήματα μέρα όχι μόνο για τον Ελληνισμό, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα, ξεκίνησαν μια μεγάλη εθνική προσπάθεια. Οφείλουμε να τους υποστηρίξουμε. Να τους σταθούμε. Να είμαστε δίπλα τους. Έδωσαν μια ζωντανή μαρτυρία ότι όσο υπάρχουν νέοι άνθρωποι υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει δύναμη. Υπάρχει προοπτική. Μια χούφτα νέων ανθρώπων που διδάσκονται από τα μεγάλα ιδανικά και οράματα της πατρίδας και της γεμάτης λαμπρές αλλά και μαύρες σελίδες γεμάτες θυσίες και αίμα, των ηρώων του έθνους μας έκαμαν μια αρχή για ένα ακόμα εθνικό μας θέμα. Στην Νέα Υόρκη, την σημερινή πρωτεύουσα του κόσμου, νέοι άνθρωποι έδωσαν ένα μάθημα σε όλους μας. Μάθημα συντονισμού δράσης και αγώνα. Ας τους ακολουθήσουμε. Ας τους στηρίξουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου